Ярославицька громада
Рівненська область, Дубенський район

Новини, оголошення, вітання

Дата: від до Скинути

ІІІ етап змагань з баскетболу обласної Спартакіади школярів Рівненщини

ІІІ етап змагань з баскетболу обласної Спартакіади школярів Рівненщини

4 березня в Ярославицькому ліцеї пройшли змагання з баскетболу ІІІ етапу обласної Спартакіади серед школярів Рівненщини. В змаганнях взяли участь команди юнаків та дівчат Острожецької, Ярославицької та Підлозцівської сільських рад.

19:46 04.03.2020

Увага!!! Небезпечний коронавірус!!!

Увага!!! Небезпечний коронавірус!!!

Млинівське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області звертається до керівників органів та організацій, які організовують та здійснюють ділові та туристичні поїздки, культурний обмін, а також до громадян, які планують виїзд до Китайської Народної Республіки, з рекомендацією утриматися від подорожей до Китайської Народної Республіки до стабілізації епідемічної ситуації щодо захворювання людей на інфекцію, спричинену коронавірусом 2019-nCoV.

09:13 27.02.2020

Закону України «Про пробацію» 5 років

Закону України «Про пробацію» 5 років

5 лютого 2015 року Верховною радою України був прийнятий Закон України «Про пробацію». На виконання даного Закону у 2017 році, шляхом реформування кримінально-виконавчої інспекції, було створено єдину Державну установу «Центр пробації» з підпорядкуванням їй уповноважених органів з питань пробації, удосконалено організаційну структуру, механізм використання фінансових, матеріальних та технічних умов функціонування органів пробації для ефективного використання поставлених завдань. Прийняття Закону «Про пробацію» стало важливим кроком у сфері наближення юстиції України до міжнародних стандартів і впровадження у державі принципово нової системи заходів кримінально-правового характеру. Пробація відноситься до процесу виконання в суспільстві покарань і заходів, передбачених законом і призначених правопорушникам. Вона включає широке коло дій та заходів виховного впливу, таких як нагляд, контроль і надання допомоги, метою яких є безпека суспільства, запобігання вчиненню засудженими повторних кримінальних правопорушень, а також забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинувачених, з метою прийняття судом рішення про міру їхньої відповідальності. Професійна діяльність співробітників служби пробації пов’язана з постійним спілкуванням з великою кількістю людей, поєднання надання різнопланових послуг з нагляду і контролю, реабілітацією та ресоціалізацією суб’єктів пробації. За 5 років дії закону створено нормативну базу з урахуванням культурної і ментальної специфіки українського суспільства, працівник пробації бере участь у судовому провадженні у якості повноправного учасника, створено дієву модель ювенальної пробації, власних інструментів роботи з правопорушниками, зокрема пробаційних програм. Це дає свій позитивний результат. Оскільки людина не відірвана від сім'ї, від соціуму, вона не втрачає ті соціальні зв'язки, які може втратити у неволі. Завдяки пробації така людина може залишитися на волі, але це накладає на неї певні зобов'язання. Вчасно приходити на реєстрацію та відвідувати заняття. В результаті до суспільства повертається повноцінна людина, яка не порушує законодавство, працює, сплачує податки та створює сім'ю. Отже, можна сміло сказати, що пробація – це цивілізований шлях роботи із правопорушниками, який довів свою ефективність не тільки в Європі, і в Україні, з точки зору зорієнтованості на убезпечення суспільства та попередження вчинення повторних злочинів особами, які раніше притягувались до відповідальності. Млинівський районний сектор філії Державної установи «Центр пробації» у Рівненській області

16:08 24.02.2020

Живи, Кобзаре, в пам’яті людській!

Живи, Кобзаре, в пам’яті людській!

Сьогодні в публічно-шкільній бібліотеці с.Ярославичі Ярославицької сільської ради відбувся відбірковий огляд-конкурс читців-декламаторів, юних поетів «Живи, Кобзаре, в пам’яті людській» серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів.  Журі визначило переможцем відбіркового етапу учня Ярославицького ліцею Томашевського Максима (керівник Олена Посільська), який буде представляти Ярославицьку ОТГ в обласному конкурсі читців-декламаторів, юних поетів «Живи, Кобзаре, в пам’яті людській» серед учнів загальноосвітніх, позашкільних та професійно-технічних навчальних закладів 03 березня  у м.Рівне.      Усі учасники показали високу майстерність виконання, оригінальність та щирі емоції. Дякуємо усім, хто прийняв участь!

16:08 24.02.2020

Золото у спортивних змаганнях!!!

Золото у спортивних змаганнях!!!

На Рівненщині стартував  черговий  сезон обласної спортивної гри «Сімейні перегони. Здоровий спосіб життя». Цими вихідними змагання між спортивними сім’ями відбувалися на базі спортзалу НВК «Школа I-III ст.–гімназія  у м. Остріг. Змагання були розділені на спортивні естафети та інтелектуальне завдання.  Усі завдання вимагали хорошої фізичної підготовки та злагодженої командної роботи. Підсумком змагань стала перемога сім’ї Гузоватих з с.В.Городниця Ярославицької громади, яка здобула золоті нагороди і участь в суперфінал сезону.

22:01 22.02.2020

Серце нації б’ється у слові...

Серце нації б’ється у слові...

21 лютого за рішенням ЮНЕСКО всі народи Землі відзначають Свято рідної мови. Рідне, материнське слово для кожного є оберегом. Воно таїть у собі надбання віків, пам'ять усього народу, оберігає й передає всі виміри духовних скарбів поколінь.  

13:37 21.02.2020

Скарані за любов до України...

Скарані за любов до України...

Є дати, які інакше й не назвеш, як урочими в долі України. Саме таким є 20 лютого, день, який воскрешає в пам’яті наших громадян події Революції гідності. 

21:14 20.02.2020

Були ви там, куди вас кликав час...

Були ви там, куди вас кликав час...

З кожним роком все далі історія віддаляє нас від вогняних років афганської війни. Але ми не вправі викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів і дочок України, долею одягнених у солдатські шинелі!

09:26 14.02.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь