Ярославицька громада
Рівненська область, Дубенський район

Новини, оголошення, вітання

Дата: від до Скинути

Щодо відображення у фіскальному чеку РРО або ПРРО назви товару при продажу вживаних технічно складних побутових  товарів

Щодо відображення у фіскальному чеку РРО або ПРРО назви товару при продажу вживаних технічно складних побутових товарів

Головне управління ДПС в Рівненській області повідомляє, що відповідно до п. 12 ст. 3 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненням суб’єкти господарювання зобов’язані вести в порядку, встановленому законодавством, облік товарних запасів, здійснювати продаж лише тих товарів, що відображені в такому обліку.

09:08 25.10.2023

Про створення на РРО або ПРРО щоденних Z- звітів у разі несвоєчасного закриття зміни  через форс-мажорні обставини

Про створення на РРО або ПРРО щоденних Z- звітів у разі несвоєчасного закриття зміни через форс-мажорні обставини

Головне управління ДПС в Рівненській області інформує, що правові засади застосування реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) та програмних РРО (далі – ПРРО) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг встановлені Законом України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненням (далі – Закон № 265). Дія його поширюється на всіх суб’єктів господарювання, їх господарські одиниці та представників (уповноважених осіб) суб’єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції у готівковій та/або безготівковій формі.

09:03 25.10.2023

Від погашення податкового боргу надійшло  понад 14 млн гривень

Від погашення податкового боргу надійшло понад 14 млн гривень

Фахівці Дубенського відділу по роботі з податковим боргом Головного управління ДПС у Рівненській області повідомляють, що на Дубенщині станом на перше жовтня 2023 року рівень податкового боргу до Зведеного бюджету склав 67 млн гривень.   Задля зменшення заборгованості до бюджетів усіх рівнів працівниками відділу постійно ведеться відповідна робота. Зокрема, платників інформують про необхідність сплати шляхом направлення податкових вимог. У разі несплати боргу подаються  позовні заяви до суду про стягнення заборгованості, виставляються платіжні інструкції на рахунки боржників в установах банків, застосовуються заходи стягнення боргу передбачені п.95,5 ст.95 ПКУ за рішенням керівника контролюючого органу без рішення суду.

08:57 25.10.2023

Які землі відносяться до  сільськогосподарських угідь для розрахунку загального мінімального податкового зобов’язання ФОП – платниками ЄП другої –  четвертої груп?

Які землі відносяться до сільськогосподарських угідь для розрахунку загального мінімального податкового зобов’язання ФОП – платниками ЄП другої – четвертої груп?

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що згідно з п.п.14.1.114 прим. 2 п. 14.1 ст. 14 ПКУ мінімальне податкове зобов’язання – мінімальна величина податкового зобов’язання із сплати податків, зборів, платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, пов’язаних з виробництвом та реалізацією власної сільськогосподарської продукції та/або з власністю та/або користуванням (орендою, суборендою,  емфітевзисом, постійним користуванням) земельними ділянками, віднесеними до сільськогосподарських угідь, розрахована відповідно до ПКУ. Сума мінімальних податкових зобов’язань, визначених щодо кожної із земельних ділянок, право користування якими належить, зокрема, одній фізичній особі, у тому числі фізичній особі - підприємцю, є загальним мінімальним податковим зобо’язанням.

15:01 20.10.2023

При перевищенні доходу в сумі 1 млн гривень - обовязкова реєстрація платником  ПДВ

При перевищенні доходу в сумі 1 млн гривень - обовязкова реєстрація платником ПДВ

Дубенська ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що відповідно до п. 181.1 ст. 181 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) у разі якщо загальна сума від здійснення операцій з постачання товарів/послуг, що підлягають оподаткуванню згідно з розд. V ПКУ, у тому числі операцій з постачання товарів/послуг з використанням локальної або глобальної комп’ютерної мережі (зокрема, але не виключно шляхом встановлення спеціального застосунку або додатку на смартфонах, планшетах чи інших цифрових пристроях), нарахована (сплачена) такій особі протягом останніх 12 календарних місяців, сукупно перевищує 1000000 грн. (без урахування ПДВ), така особа зобов’язана зареєструватися як платник податку у контролюючому органі за своїм місцезнаходженням (місцем проживання) з дотриманням вимог, передбачених ст. 183 ПКУ, крім особи, яка є платником єдиного податку першої - третьої групи.

14:58 20.10.2023

Легальні доходи платників Млинівщини додали місцевим бюджетам майже 241 млн  гривень ПДФО

Легальні доходи платників Млинівщини додали місцевим бюджетам майже 241 млн гривень ПДФО

Оподаткування легальних доходів жителів Млинівщини посприяло надходженню до місцевих бюджетів громад 240,9 млн гривень податку на доходи фізичних осіб упродовж січня-вересня цього року. Приріст цього платежу до аналогічного періоду минулого року склав 108,6 млн гривень.

14:54 20.10.2023

Про нарахування ЄВ померлому працівнику на виплати за період, який закінчується днем  його смерті

Про нарахування ЄВ померлому працівнику на виплати за період, який закінчується днем його смерті

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що відповідно до абзацу другого п. 1 частини першої ст. 4 Закону України від 8 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» зі змінами та доповненнями (далі – Закон № 2464) платниками єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄВ) є підприємства, установи та організації, інші юридичні особи, утворені відповідно до законодавства України, незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання, які використовують працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, чи за цивільно-правовими договорами (крім цивільно-правового договору, укладеного з фізичною особою – підприємцем, якщо виконувані роботи (надавані послуги) відповідають видам діяльності, відповідно до відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань).

16:56 18.10.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь