Ярославицька громада
Рівненська область, Дубенський район

Новини, оголошення, вітання

Дата: від до Скинути

Використання КОРО та РК під час відключення електроенергії

Використання КОРО та РК під час відключення електроенергії

Головне управління ДПС у Рівненській області  інформує, що суб’єктам господарювання, які використовують РРО надано можливість у разі тимчасового, не більше 7 робочих днів, відключення електроенергії проводити розрахункові операції із використанням належним чином зареєстрованих книг обліку розрахункових операцій (КОРО) та РК або із застосуванням належним чином зареєстрованого резервного РРО, а після відновлення постачання електроенергії необхідно провести через РРО суми розрахунків за час роботи з використанням РК, а також відповідно до контрольної стрічки (у випадку обнулення оперативної пам’яті) - за час роботи, що передував відключення електроенергії, окремо, за кожною ставкою податку на додану вартість, акцизного податку або іншого податку (збору) та виконати Z-звіт. За потреби виконується операція “службове внесення” на суму готівки, що зберігається на місці проведення розрахунків.

08:47 02.11.2023

14 тисяч тонн добрив українським агровиробникам передасть Уряд СІЛА через програму USAID АГРО

14 тисяч тонн добрив українським агровиробникам передасть Уряд СІЛА через програму USAID АГРО

Повідомляємо, що Уряд СІЛА у межах ініціативи AGRI-Україна безоплатно надасть 7 тисячам українських агровиробників мінеральні добрива для весняної посівної - 2024. Через Програму USAID АГРО українським агровиробникам передадуть загалом 14 тисяч тонн добрив. Кожен учасник зможе отримати до 2 тонн мінерального добрива (карбамід) на господарство. За підтримки Міністерства з аграрної політики та продовольства України, реєстрація на отримання допомоги пройде в Державному аграрному реєстрі (ДАР) у розділі “Доступні програми” - USAID АГРО карбамід під ярі зернові та олійні в сезоні 2024 р. Подача заявок триватиме з 1 по 14 листопада поточного року. Отримати допомогу можуть агровиробники, які: - мають в обробітку від 5 до 500 га у будь-якій області України (за винятком тимчасово окупованих територій), - вирощують зернові або олійні культури, - зареєстровані як юридичні особи або фізичні особи-підприємці, зокрема, сімейні фермерські господарства, - відповідають іншим умовам програми. Погоджені заявники, які обробляють від 5 до 20 гектарів землі (власна та орендована), отримають по одній тонні добрива, а ті, хто обробляють від 20 до 500 га - по дві тонни. Пріоритетність в отриманні добрив матимуть господарства, власницями або заявниками яких є жінки (згідно з інформацією в системі ДАР). Видача добрив планується на листопад-грудень 2023 року. Просимо організувати роботу щодо подання юридичними або фізичними особами-підприємцями, зокрема, сімейними фермерськими господарствами відповідних заявок в даний термін.

16:28 01.11.2023

У  Ярославицькій громаді оголошено День Жалоби

У Ярославицькій громаді оголошено День Жалоби

З метою вшанування пам'яті військовослужбовця Віктора, який загинув захищаючи Батьківщину, рідну землю та нас з вами, згідно розпорядження сільського голови №218  в Ярославицькій громаді оголошено День Жалоби.

15:10 31.10.2023

Щодо здійснення безготівкових розрахунків

Щодо здійснення безготівкових розрахунків

Головне управління ДПС в Рівненській області повідомляє, що починаючи з 1 січня 2023 року торговці, які провадять господарську діяльність у населених пунктах з чисельністю населення понад 25 тис. осіб (крім торговців фізичних осіб – підприємців – платників єдиного  податку  першої  групи, торговців, які  здійснюють торгівлю з використанням торгових автоматів, виїзну (виносну) торгівлю, продаж власноручно вирощеної або відгодованої продукції), повинні забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків (у тому числі з використанням електронних платіжних засобів, платіжних застосунків або платіжних пристроїв) за продані ними товари (надані послуги).

14:59 31.10.2023

Про повернення коштів за не отриманий товар, якщо оплата проводилася через РРО з використанням банківської платіжної картки

Про повернення коштів за не отриманий товар, якщо оплата проводилася через РРО з використанням банківської платіжної картки

Головне управління ДПС в Рівненській області повідомляє, що відповідно до п. 1 та п. 2 ст. 3 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями (далі – Закон № 265) суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосування електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для виконання платіжної операції зобов’язані:

14:52 31.10.2023

Про оподаткування доходів отриманих  підприємцем

Про оподаткування доходів отриманих підприємцем

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що доходом для фізичної особи – підприємця є дохід, отриманий протягом податкового (звітного) періоду в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій); матеріальній або нематеріальній формі.

14:49 31.10.2023

Обов’язок застосування РРО/ПРРО та ведення  товарних запасів у ФОП

Обов’язок застосування РРО/ПРРО та ведення товарних запасів у ФОП

Головне управління ДПС у Рівненській області  нагадує, що фізичні особи-підприємці, у тому числі платники єдиного податку ІІ-ІV групи, зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО у випадку здійснення «розрахункових операцій» у розумінні Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995 №265/95-ВР. Розрахункова операція - це приймання від покупця готівкових коштів, платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо за місцем реалізації товарів (послуг), видача готівкових коштів за повернутий покупцем товар (ненадану послугу), а у разі застосування банківської платіжної картки - оформлення відповідного розрахункового документа щодо оплати в безготівковій формі товару (послуги) банком покупця або, у разі повернення товару (відмови від послуги), оформлення розрахункових документів щодо перерахування коштів у банк покупця.    Обов’язок вести облік товарних запасів, відповідно до Порядку ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб - підприємців, у тому числі платників єдиного податку, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 03.09.2021 №496, поширюється на платників податків, фізичних осіб-підприємців, які здійснюють: - діяльність на загальній системі оподаткування; - діяльність з використанням ІІІ групи єдиного податку та зареєстровані платниками ПДВ; Серед платників єдиного податку ІІ-ІV групи Порядок № 496 (обов’язок вести облік товарних запасів) поширює свою дію також на тих, які здійснюють: - реалізацію технічно-складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту; - реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення; - реалізацію ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння. Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу « InfoTAX »

14:46 31.10.2023

Млинівські власники майна сплатили 4,2 мільйони гривень податку на нерухомість

Млинівські власники майна сплатили 4,2 мільйони гривень податку на нерухомість

Упродовж 9 місяців 2023 року власники нерухомості сплатили до місцевих бюджетів громад Млинівщини 4,2 млн гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Цей показник збільшився на 2,1 млн гривень порівняно з аналогічним періодом минулого року Переважну частину надходжень податку на  нерухомість отримано від власників нерухомості – фізичних осіб.. Вони спрямували на розвиток територіальних громад 2,4 млн гривень податку на нерухоме майно, що на 1,9 млн гривень більше, ніж торік.

14:44 31.10.2023

Вчора зустріли, а сьогодні 31 жовтня 2023 року, оплакували та провели на вічний спочинок загиблого воїна ВІТАЛІЯ АНАТОЛІЙОВИЧА КОСТЮКА

Вчора зустріли, а сьогодні 31 жовтня 2023 року, оплакували та провели на вічний спочинок загиблого воїна ВІТАЛІЯ АНАТОЛІЙОВИЧА КОСТЮКА

Вчора зустріли, а сьогодні 31 жовтня 2023 року, оплакували та провели на вічний спочинок загиблого воїна ВІТАЛІЯ АНАТОЛІЙОВИЧА КОСТЮКА

09:19 31.10.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь