Ярославицька громада
Рівненська область, Дубенський район

Новини, оголошення, вітання

Дата: від до Скинути

Увага! Нова форма податкової декларації про  майновий стан і доходи

Увага! Нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи

Головнt управління ДПС у Рівненській області звертає увагу платників податків – фізичних осіб, що з 01.01.2024 вводиться в дію нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – декларація), у зв’язку із набранням чинності наказу Міністерства фінансів України від 28 серпня 2023 року № 467 «Про затвердження Змін до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи», зареєстрованого в Мінюсті 18 жовтня 2023 року за № 1817/40873. 

12:39 05.01.2024

Про облік товарних запасів для користувачів  ПРРО

Про облік товарних запасів для користувачів ПРРО

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг зобов’язані, зокрема, проводити розрахункові операції через реєстратори розрахункових операцій  та/або через програмні РРО.

12:38 05.01.2024

Про оподаткування продажу об’єктів  рухомого майна

Про оподаткування продажу об’єктів рухомого майна

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що фізичні та юридичні особи можуть бути власниками будь-якого майна, за винятком окремих видів майна, які відповідно до закону не можуть їм належати (п. 2 ст. 325 ЦКУ).

12:35 05.01.2024

Щодо відомостей, які повинна містити довідка про доходи для отримання податкової знижки

Щодо відомостей, які повинна містити довідка про доходи для отримання податкової знижки

Головне управління ДПС у Рівненській області інформують, що відповідно до п.п.«в» п. 176.1 ст. 176 Податкового кодексу України платники податків зобов’язані подавати податкову декларацію про майновий стан і доходи за встановленою формою.

12:33 05.01.2024

Щодо застосування РРО/ПРРО

Щодо застосування РРО/ПРРО

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що з 01.01.2022 застосування реєстратора розрахункових операцій (РРО) та/або програмного РРО (ПРРО) є обов’язковим для фізичних осіб – підприємців – платників єдиного податку ІІ – ІV групи при продажу товарів, робіт, послуг, у разі здійснення ними розрахункових операцій у розумінні Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» зі змінами.

16:10 03.01.2024

Про необхідность відображення в чеках РРО/ПРРО усіх обов’язкових реквізитів

Про необхідность відображення в чеках РРО/ПРРО усіх обов’язкових реквізитів

Головне управління ДПС у Рівненській області  повідомляє, що у ході здійснення податкового контролю суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну реалізацію алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального із застосуванням РРО/ПРРО в переважній більшості випадків встановлюються порушення вимог щодо форми та змісту розрахункових документів при реалізації товарів підакцизної групи. Слід зазначити, що найбільше суб’єкти господарювання допускають порушення в частині не відображення/не вірного відображення обов’язкових реквізитів розрахункових документів, зокрема: відображення у розрахункових документах при проведенні розрахункових операцій з продажу підакцизних товарів неточної інформації щодо коду УКТ ЗЕД (відображається частина коду УКТ ЗЕД – підгрупа, група тощо); відображення кодів УКТ ЗЕД у розрахункових документах за допомогою поєднання літер та цифр; відсутність у розрахункових документах серії та номеру марок акцизного податку при продажу алкогольних напоїв; невірне відображення реквізитів марок акцизного податку (серія та номер) – відображається поєднання букв та символів, які не відносяться до реквізитів марок акцизного податку, відображається більша/менша кількість цифрових та літерних позначень, відображаються літери без використання регістра. Такі порушення унеможливлюють формування актуальної інформації щодо обсягів продажу пального та тютюнових виробів, з метою справедливого розподілу часток акцизного податку з продажу таких товарів до бюджетів місцевого самоврядування, а також визначення обсягів продажу алкогольних напоїв з метою контролю за повнотою сплати акцизного податку з роздрібного продажу таких товарів. Крім того, до суб’єктів господарювання застосовуються значні штрафні (фінансові) санкції за порушення порядку проведення розрахунків.

16:08 03.01.2024

Податкова соціальна пільга фізичній особі в  2024 році

Податкова соціальна пільга фізичній особі в 2024 році

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що з 1 січня 2024 року відповідно до Закону України від 09 листопада 2023 року № 3460-IX «Про Державний бюджет України на 2024 рік» ,установлено прожитковий мінімум для працездатних осіб у сумі 3028 грн.

16:05 03.01.2024

Місцеві бюджети Дубенського району отримали майже 26 млн грн податку на  нерухомість

Місцеві бюджети Дубенського району отримали майже 26 млн грн податку на нерухомість

За підсумками 2023 року власники нерухомості сплатили до місцевих бюджетів Дубенського району 25,8 млн гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Це на 8,5 млн гривень більше, ніж за аналогічний період минулого року.

16:03 03.01.2024

Щодо формування фіскальних чеків під час відсутності зв’язку між РРО та сервером

Щодо формування фіскальних чеків під час відсутності зв’язку між РРО та сервером

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що відповідно до підпункту 3.1.2 пункту 3.1 розділу ІІІ Вимог щодо створення контрольної стрічки в електронній формі у реєстраторах розрахункових операцій та модемів передачі даних, затверджених наказом Міністерства фінансів України від 08.10.2012 №1057, РРО повинен, зокрема, забезпечувати накопичення контрольно-звітної інформації у разі неможливості передачі її через порушення зв’язку із сервером обробки інформації з будь-яких причин та автоматичну передачу накопиченої інформації до сервера обробки інформації після відновлення зв’язку. Також відбувається блокування проведення розрахункових операцій у разі неможливості передачі контрольно-звітної інформації до сервера обробки інформації протягом 72 годин.

11:32 02.01.2024

Про оподаткування доходів отриманих  підприємцем

Про оподаткування доходів отриманих підприємцем

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що доходом для фізичної особи – підприємця є дохід, отриманий протягом податкового (звітного) періоду в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій); матеріальній або нематеріальній формі.

11:30 02.01.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь