A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ярославицька громада
Рівненська область, Дубенський район

Методичне об’єднання вчителів початкових класів, вихователів дошкільного підрозділу та групи продовженого дня закладів загальної середньої освіти

Дата: 03.11.2020 16:24
Кількість переглядів: 309

17.03.2020 р  на базі  Великогородницької  філії Ярославицького ліцею відбулося  дистанційне засідання міжшкільного методичного об'єднання вчителів початкових класів, вихователів дошкільного підрозділу та групи продовженого дня закладів загальної середньої освіти  Ярославицької сільської ради на тему «Професійна компетентність нового вчителя і формування базових компетентностей  здобувачів  освіти» .

Ткачук Наталія Валеріївна, вчитель початкових класів Великогородницької філії висвітлила питання «Сучасні форми організації освітнього процесу в початковій школі», поділилася досвідом проведення уроку-квесту з математики у 2 класі.

Успішність і ефективність формування компетентностей молодших школярів залежать від форм і методів організації навчально-виховного процесу. Пріоритетними в цьому сенсі є технології  розвитку критичного мислення, які забезпечують активні форми діяльності учнів, залучають їх до творчого процесу пізнання, дослідження проблем, формування власної думки. Адже інтерактивні методики розраховані не на запам’ятовування, а на вдумливий, творчий процес пізнання світу, на постановку проблеми та пошук її вирішення.

Актуальний діалог «Системно-діялісний підхід як філософія освіти початкової школи. Мовно–літературна галузь» Мамчур Іванна Володимирівна вчитель початкових класів Боремецької філії Ярославицького ліцею та Денисюк В.В. вчитель початкових класів Ярославицького ліцею акцентували на  перевагах використання технології «Кластер», щоденних видах діяльності здобувачів освіти. Педагоги НУШ презентували колегам фотоматеріали з використанням даних видів діяльності у своїй практиці.

Саме методична підтримка, взаємодія колег по обміну досвідом  сприяє реалізації творчого потенціалу кожного з них на основі співробітництва та взаємодопомоги,що визначає  професійний стандарт «Вчитель початкових класів», самооцінка відповідності педагога вимогам стандарту.

На засіданні обговорювали  ті платформи, які вчителі користувались для дистанційного навчання. Всі вчителі використовували Viber, ділилися досвідом роботи у соціальних мережах вчительських спільнот.

Члени методичного об’єднання  обговорили  проблемні питання та результативність навчальних занять учнів за 2019-2020 рік, які проводились дистанційно. Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь