A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ярославицька громада
Рівненська область, Дубенський район

Рекомендації, щодо приведення повітря закритих приміщень навчальних закадів у відповідність до гігієнічних нормативів

Дата: 12.11.2018 12:41
Кількість переглядів: 460

Млинівське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області інформує, що за результатами проведених заходів державного нагляду та лабораторних досліджень при здійсненні планових та позапланових перевірок, в навчальних приміщеннях організованих дитячих колективів району у двох випадках встановлено перевищення ГДК (гранично допустимої концентрації) фенолу.

З метою недопущення загрози життю та здоров’ю дітей дитячих колективів, керівникам закладів підготовлено та надано інформаційні листи з переліком рекомендацій, щодо приведення повітря даних закритих приміщень у відповідність до гігієнічних нормативів.

Навчально-виховний процес у навчальних закладах дозволено лише після проведення всіх попереджуючих заходів і  повторних лабораторно-інструментальних досліджень   повітря у вище зазначених навчальних приміщеннях, та наявності заключень санітарного лікаря про те, що концентрація фенолу у даних приміщеннях  не перевищує  ГДК.

Щоб уникнути  випадків  захворювань серед дітей у навчальних закладах району, пов’язаних із вмістом шкідливих речовин у повітрі  закритих навчальних приміщень, рекомендуємо адміністрації дитячих  закладів:

1.Посилити відповідальність за дотриманням вимог санітарного законодавства, не допускати проведення ремонтних робіт  під час навчального чи виховного процесу.

2.Після ремонту навчальних або виховних приміщень, із застосуванням будь-яких фарб чи встановлення нових меблів, забезпечити заміри вмісту шкідливих речовин у повітрі закритих приміщень акредитованою лабораторією.

3.Встановлювати нові меблі та використовувати будівельні матеріали лише при наявності позитивних висновків державної санітарно-епідемічної експертизи .

4.Не допускати перебування дітей у навчальних чи виховних  приміщеннях при  наявності стороннього запаху, негайно повідомляти територіальне управління Держпродспоживслужби.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь